Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εισαγωγικό Σεμινάριο στη Συστημική Σκέψη και Θεραπεία Οικογένειας

  • από
Συστημική Σκέψη Θεραπεία Οικογένειας

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΦΗΒΩΝ & ΝΕΩΝ – Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του ΓΝΑ – «Γ. Γεννηματάς»
διοργανώνει νέο
εκπαιδευτικό κύκλο για το:

«Εισαγωγικό Σεμινάριο στη Συστημική Σκέψη και Θεραπεία Οικογένειας»

Επιστημονική Ομάδα Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας:
Μαγριπλής Δημήτρης – Μαρκέτος Νικόλαος – Πέττα Σοφία

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε άτομα που εργάζονται ήδη σε δημόσιους φορείς ψυχικής υγείας και επιθυμούν να καταρτιστούν και να ενισχύσουν τις θεωρητικές και κλινικές δεξιότητες τους σχετικά με ζητήματα που αφορούν στην υποστήριξη και ψυχοθεραπεία οικογενειών με οδηγό τη συστημική θεωρία και πρακτική. Μπορούν να συμμετάσχουν εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων (π.χ. ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοιν. λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, νοσηλευτές, κ.λπ.). Προβλέπονται 20 συμμετέχοντες/ουσες.*

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιείται από την Επιστημονική Ομάδα Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας ανά δεκαπενθήμερο, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:30-17:30 σε αίθουσα του Τμήματος Ψυχιατρικής Εφήβων & Νέων (η συμμετοχή είναι δωρεάν). Οι συναντήσεις θα διεξάγονται δια ζώσης (εκτός αν ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας επιτάσσουν να γίνει διαδικτυακά).

Το σεμινάριο θα συνδυάζει το θεωρητικό με το βιωματικό στοιχείο.

  • Στη διάρκεια του πρώτου έτους (Νοέμβριος 2022-Ιούνιος 2023) η εκπαιδευτική ομάδα εισάγεται στη συστημική προσέγγιση και σκέψη στη θεραπεία οικογένειας.
  • Στο δεύτερο εκπαιδευτικό έτος (Οκτώβριος 2023-Ιούνιος 2024) δίνεται έμφαση στην εφαρμογή της συστημικής επιστημολογίας (θεωρία & πράξη) με κλινικά παραδείγματα και βιωματικές ασκήσεις.
  • Ανάλογα με την πορεία της εκπαιδευτικής διεργασίας υπάρχει προοπτική για τρίτο έτος (Οκτώβριος 2024-Ιούνιος 2025), με εστίαση σε εποπτείες και επεξεργασία γενεογραμμάτων.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής μαζί με ένα σύντομο 
βιογραφικό σημείωμα έως 31 Οκτωβρίου 2022, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: family.gennimatas@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες: Σοφία Πέττα, email: family.gennimatas@gmail.comτηλ.: 2132033541

* Σε περίπτωση διαθεσιμότητας θέσεων, στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν και επαγγελματίες της ψυχικής υγείας από τον ιδιωτικό τομέα.