Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

1ο Συνέδριο Ψυχοθεραπείας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

  • από

H Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία διοργανώνει το 1ο Συνέδριο Ψυχοθεραπείας σε συνεργασία με τον Κλάδο Ψυχοθεραπείας. Το συνέδριο διεξάγεται από 7 έως 9 Οκτωβρίου 2022 στο κτήριο ΑΚΙΣΑ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Το συνέδριο καλείται να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα διαλόγου για όλα τα θέματα που απασχολούν την ψυχοθεραπεία στον τόπο μας όπως η θέση της στην ψυχιατρική θεραπευτική, θέματα πιστοποίησης, ο διάλογος ανάμεσα στις ποικίλες κατευθύνσεις της και ανάμεσα στα ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα, η εκπαίδευση σε αυτή, η έρευνα στην ψυχοθεραπεία κ.ά. Για τους λόγους αυτούς έχουν συμπεριληφθεί διαλέξεις από εγνωσμένης αξίας ψυχοθεραπευτές, στρογγυλές τράπεζες, εργαστήρια, καθώς και προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις.

Στόχος της ΕΨΕ είναι να καθιερωθεί το εν λόγω συνέδριο ως σημαντικό βήμα διαλόγου και συνάντησης των ψυχιάτρων αλλά και των άλλων ειδικών της ψυχικής υγείας που ασκούν την ψυχοθεραπεία.

Με μεγάλη μας χαρά και τιμή, σας ανακοινώνουμε ότι στο συνέδριο συμμετέχει η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ. Ελένη Νίνα. Η ομιλία της έχει τίτλο “Ζητήματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης της ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα” και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Στρογγυλής Τράπεζας με τίτλο “ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ” (Κυριακή 9/10/22  |  11:30-13:00).

Η συμμετοχή των μελών της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ. επεκτείνεται και με τα κάτωθι Posters:

“Self-reflexivity regarding important therapeutic factors in a group therapy session”
Bafiti Tsabika, Kyriazopoulou Elena, Papageorgiou Sofia, Poimenidou Peggy

“Self – reflexivity as an important factor of a training program in systemic psychotherapy”
Bafiti Tsabika, Efstatiou Anargiroula, Kyriazopoulou Elena

 Μπορείτε να κάνετε download το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου κάνοντας click εδώ.