Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Συμμετοχή του ΔΣ της ΕΛΕΣΥΘ στη Διημερίδα της ΣΕΒΕ | 26-27 Νοεμβρίου

  • από
elesyth-at-seve

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΕΣΥΘ συμμετείχε στην Υβριδική Διημερίδα της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος με κεντρικό θέμα «Τρόποι και τόποι ασφάλειας, αντίστασης, πολυφωνίας ανισότητες/βίες/καταστροφές» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 26-27 Νοεμβρίου 2022. Το στρογγυλό τραπέζι είχε τίτλο «Η Κρίση του Θεραπευτή σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων» και συντονιστής ήταν ο κ. Διονύσης Σακκάς, Ψυχίατρος, M.D., PhD, Διευθυντής του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου.

Είχαμε την ευκαιρία να αποτυπώσουμε από κοντά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας σχετικά με την κρίση του θεραπευτή σε μία εποχή κρίσεων οι οποίες επηρεάζουν τη θεραπευτική πρακτική μας οδηγώντας μας σε μοναξιά, απομόνωση, φόβο, ή/και  περιορισμό της θεραπευτικής μας ελευθερίας και διαμορφώνουν ανάλογα και τις ανάγκες των ανθρώπων και συστημάτων με τα οποία εργαζόμαστε είτε ως ομάδες και συστήματα, είτε ατομικά, είτε ως ζευγάρια και οικογένειες.

Ευχαριστούμε πολύ τη ΣΕΒΕ που οργάνωσε τη Διημερίδα με ανοιχτότητα και μας έδωσε την ευκαιρία να συνδεθούμε και να προβληματιστούμε σε σχέση με μια μεγάλη ποικιλία επιστημονικών πεδίων, φωνών και απόψεων και έδωσε το χώρο να παρουσιάσουμε τη δική μας πρόταση όχι μόνο μέσα από τις ομιλίες μας αλλά και -κυρίως- μέσα από το παράδειγμά μας: τη δημιουργία ομάδας και τη φροντίδα της σύνδεσης και των διαπροσωπικών σχέσεων.   

Ευχαριστούμε επίσης και τον κ. Σακκά που με την εμπειρία, την ευρυμάθειά του και την οξύνοια στη ματιά του συνέβαλε και ενίσχυσε τη διεργασία της ομάδας μας ώστε όλη η εμπειρία να είναι πλούσια και ανατροφοδοτική για όλους.