Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αποχαιρετάμε την αγαπημένη μας Αγγελική Ζαχαριά

  • από
Αγγελική Ζαχαριά
Αποχαιρετάμε σήμερα, με μεγάλο πόνο έναν δικό μας άνθρωπο, ιδιαίτερα αγαπητό, την Αγγελική Ζαχαριά. Μέλος της ΕΛΕΣΥΘ εδώ και πολλά χρόνια, αναδείχθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Η Αγγελική Ζαχαριά ήταν ένας λαμπερός άνθρωπος, με βαθιά καλλιέργεια, μεγάλη οξύνοια, ζωντάνια και ενθουσιασμό που προκαλούσε και προσκαλούσε τους ανθρώπους, τις ομάδες, τις οικογένειες και τα συστήματα, με σεβασμό και μέσα από την προσωπική σύνδεσή της, να προχωρήσουν στην Αλήθεια τους. Συνδεόταν πάντα μαζί τους με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα.
 
Σπούδασε Ψυχολογία και εκπαιδεύτηκε στη Συστημική και Διαλεκτική Προσέγγιση και στην Συστημική Ψυχοθεραπεία ατόμου, ομάδας και οικογένειας. Ανήκε στην Κοινότητα του ΑΚΜΑ από το 1994 ως εκπαιδευόμενη και θεραπευόμενη αρχικά και στη συνέχεια ως συνεργάτιδα σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και ήταν υποψήφια διδάκτωρ του ΕΚΠΑ, που δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει λόγω της ασθένειάς της κατά τον τελευταίο χρόνο.
 
Σε όποιο τομέα κι αν εργάστηκε – εκπαιδευτήρια, φορείς, ιδιωτικό γραφείο- συνδέθηκε ειλικρινά με τους ανθρώπους και τα πλαίσια και άφησε το αποτύπωμά της. Ζωντανή, δραστήρια, δεσμευμένη στη ζωή και τη χαρά δεν εγκατέλειπε ποτέ.
 
Η Αγγελική ήταν παντρεμένη και είχε δύο παιδιά.
 
Αγγελική μας, νιώθουμε πιο φτωχοί. Μας λείπει ήδη το σπινθηροβόλο πνεύμα σου και η ιδιαίτερη ματιά σου που εμπλούτιζε το διάλογο και τη διεργασία στην ομάδα μας.
 
Η Εξόδιος Ακολουθία θα γίνει στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου τη Δευτέρα 29 Μαΐου 17:30.
Όσοι επιθυμούν μπορούν αντί στεφάνου να προσφέρουν χρήματα στη Μέριμνα στη μνήμη της. Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: https://merimna.org.gr/stirixte-mas/#donation-in-memory-of