Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εκπαιδευτικές Συναντήσεις

Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης η ΕΛΕΣΥΘ οργανώνει σειρά συναντήσεων Διεπιστημονικού Διαλόγου και Ενημέρωσης των μελών μας. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει συναντήσεις με θέμα:

«Ψυχοθεραπεία για όλους;» Προκλήσεις, ευκαιρίες, ηθικά διλήμματα & περιορισμοί τον καιρό του covid19»

Ομιλητής: Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, MD, MA, MSc, PhD

Αφιέρωμα στο Μ. Ελκαιμ       7/3/2021

ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ: :

 -Κατάκη  Χάρις (Ιδρύτρια του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων),

 –Πολυχρόνη  Κυριακή (Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), Ιδρύτρια EFT Greek Network, Πρώην Πρόεδρος της EFTA) ,

Τσουνάκη   Μαλβίνα

(Ms, Κλινική Ψυχολόγος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια)

« Όταν η Νομική (ξανα)συνάντησε την Ψυχολογία, Σύγχρονες εφαρμογές και προοπτικές, μέσα από τα οικονομικά της  συμπεριφοράς (behavioral economics

Ομιλητής ο Δρ. Γεώργιος Δελλής Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Η επίδραση των εμπειριών στη λειτουργία του εγκεφάλου: Από τα πειραματικά μοντέλα στον άνθρωπο – Τα παραδείγματα της σχέσης μητέρας-νεογνού και της ψυχοθεραπείας».

Ομιλητής: Σταματάκης Αντώνης

«Συνοδεύοντας την οικογένεια στη δημιουργική χαρά  και τη ζωντάνια» με ομιλήτρια την Κα Θεραπεία Στάμου Μαζαράκη

Ομιλητές:“Ψυχικές Διαταραχές και Κληρονομικότητα” με ομιλητή τον Καθ.Ψυχιατρικής κ. Δημήτρη Δικαίο

“Ψυχο-Νευρο-Ενδοκρινολογία, Στρες και Ψυχοθεραπεία” με ομιλητή τον Καθ. Παιδιατρικής κ. Γεώργιο Χρούσο.

“Φαρμακοθεραπεία και Ψυχοθεραπεία” με ομιλητή τον Καθ. Ψυχιατρικής κ. Νικηφόρο Αγγελόπουλο.

“Το θεραπευτικό Μοντέλο πολύ-οικογενειακής Θεραπείας για Διαταραχές Διατροφής” με ομιλητές τον Λέκτ. Ψυχιατρικής κ. Φραγκίσκο Γονιδάκη και την Ψυχολόγο κα. Βαρβάρα Σαλαβού.

“Δεοντολογικά και Νομικά ζητήματα στον Ψυχοθεραπευτική-Κλινική Πράξη” με ομιλητή τον Καθ. Κοινωνικής Ψυχιατρικής κ. Μιλτιάδη Λειβαδίτη.

“Διαλογικότητα και Ψυχοθεραπεία: σκέψεις με αφορμή τον Ανοιχτό Διάλογο του J. Seikkula” με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό και Οικογενειακή Θεραπεύτρια Σμάρω Μάρκου-Τσαγκαράκη.

“Υπαρξιακοί ορίζοντες στην Ψυχοθεραπεία” με ομιλητή τον Παιδοψυχίατρο και Διευθυντή του κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής κ. Δημήτρη Καραγιάννη.

“Ο Χρόνιος Πόνος και η Αντιμετώπιση του” με ομιλήτριες την Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού τμήματος του Π.Γ.Ν. “Ευαγγελισμός” κα. Ελένη Πλέσια και η αναισθησιολόγος κα Ελένη Ευτυχίδου.

“Το συγγραφικό έργο” με ομιλήτρια την ιδρυτή και πρόεδρο του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων κα Χάρις Κατάκη.

“Η Φαινομενολογία στην Ψυχοθεραπεία: Η εμπειρία τεσσάρων σχολών ψυχοθεραπείας” με προσκεκλημένους ομιλητές τον κ. Παύλο Ζαρογιάννη, τον κ. Θανάση Γεωργά, τον κ. Αλέξη Χαρισιάδη, την κα Γιάννα Γιαμαρέλου και την κα. Ευγενία Γεωργαντά.

“Η Ζωγραφική της Ψύχωσης” με ομιλητή τον Ομ. Καθ. Ψυχιατρικής κ. Άρη Λιάκο και “Το Ζευγάρι στη Γλυπτική του Θεόδωρου Παπαγιάννη” με ομιλητή τον Ομ. Καθ. Α.Σ.Κ.Τ. Θεόδωρο Παπαγιάννη