Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

  • από

Αγαπητοί συμπολίτες-φίλοι,

Η Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (ομάδας, ατόμου, ζεύγους, οικογένειας) αναλογιζόμενη την ευθύνη του κλάδου απέναντι στην κοινωνία, εν μέσω μιας τόσο κρίσιμης περιόδου, αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων και συμπολιτών μας που χτυπημένοι από τις κοινωνικές και εργασιακές συνέπειες του κορονοϊού βιώνουν έντονες ψυχικές δυσκολίες.

Είναι περισσότερο από προφανές ότι ο πόνος, η απελπισία, η αδυναμία, η επικείμενη και απρόβλεπτη απώλεια, επιφέρουν μια άνευ προηγουμένου αποσταθεροποίηση σε όλα τα επίπεδα της μέχρι σήμερα «προβλέψιμης» ζωής μας και του κοινωνικού μας γίγνεσθαι.

Με δεδομένο ότι η «απόσταση» μεταξύ των ανθρώπων αναδεικνύεται ως σημαντικότερος προστατευτικός παράγοντας και ένα από τα «παράδοξα» αναφορικά με την επιβίωση μας, η ΕΛΕΣΥΘ μέσω των πιστοποιημένων ψυχοθεραπευτών, που προσέρχονται εθελοντικά και αμισθί, προσφέρει δυνατότητα δωρεάν υποστηρικτικών συναντήσεων για όσες και όσους το έχουν ανάγκη.

Οι συναντήσεις αυτές θα έχουν συγκεκριμένο «χώρο» και χρόνο διεξαγωγής και θα πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ή τηλεφωνικά κατόπιν συγκεκριμένου αιτήματος από τον/την εκάστοτε ωφελούμενο-η.

Ο κύκλος των συναντήσεων θα περιλαμβάνει αρχικά 5 υποστηρικτικές-συμβουλευτικές συνεδρίες και θα δίδεται η δυνατότητα ανανέωσης, κατόπιν αιτήματος του ωφελούμενου και συν αξιολόγησης από τον/την θεραπευτή/τρια, για ακόμα 5 συναντήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στο elesyth@otenet.gr .

Με την ελπίδα να ξεπεράσουμε κι αυτόν το σκόπελο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή δύναμη!

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της ΕΛΕΣΥΘ