Ακολουθεί ανακοίνωση της εταιρείας

 

 

 

Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας.

Σκοπός των ιστοσελίδων είναι να δοθεί η ευκαιρία στα μέλη της να έχουν μια πιο άμεση επικοινωνία και ενημέρωση σχετικά με ζητήματα που μας απασχολούν αλλά και τους απλούς επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία και την φιλοσοφία της Συστημικής Θεραπείας.

Όπως κάθε νέα προσπάθεια, ο δικτυακός μας τόπος θα έχει για κάποιο καιρό ατέλειες, προβλήματα και ελλείψεις. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μας τα επισημάνετε.
Είμαστε επίσης στη διάθεση σας για ιδέες και προτάσεις που θα κάνανε τις ιστοσελίδες μας περισσότερο χρήσιμες και λειτουργικές   
Λίγα Λόγια για εμάς

Η ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ δημιουργήθηκε το 1998 με στόχο τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ ψυχοθεραπευτών και επιστημόνων άλλων ειδικοτήτων που επιθυμούσαν την προώθηση της συστημικής σκέψης και πρακτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στόχος της είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας  και η ανάπτυξη παρεμβάσεων θεραπείας και πρόληψης σε άτομα, οικογένειες, κοινωνικές ομάδες και ευρύτερα συστήματα.

Η ίδρυση της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ σηματοδότησε μία νέα, ιδιαίτερα δημιουργική φάση στην μακρά ιστορία της Ελληνικής Συστημικής Σκέψης, στη θεωρία και στην πρακτική. Σε μια εποχή που αναθεωρούνται οι αντιλήψεις για τον άνθρωπο και το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον και επαναπροσδιορίζονται αντίστοιχα η θεωρία και οι εφαρμογές της ψυχοθεραπείας, η Εταιρεία μας συνεχίζει να αντλεί από τις βαθιά ριζωμένες στην Ελληνική κοινωνία ανθρωποκεντρικές αξίες και να συμβάλλει  στην εξέλιξη της  Συστημικής Σκέψης.

Σήμερα η ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ έχει  περισσότερα απο 300 ενεργά μέλη, επαγγελματίες του  χώρου της ψυχικής υγείας (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, ψυχίατρους,  κ.λπ.) και του ευρύτερου χώρου των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Άν και υπάρχουν διαφορές ως προς  τις βασικές σπουδές και το πλαίσιο που μυήθηκαν στην συστημική προσέγγιση και θεραπεία οι επαγγελματίες-μέλη της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ, βασική  κοινή αξία  είναι η συνεχής προσωπική ανάπτυξη του ίδιου του θεραπευτή, του εκπαιδευτή, του συμβούλου , και η φροντίδα και η επαγρύπνησή του σε θέματα αξιών που υπηρετούν την συνεργατική σχέση.περισσότερα...
Ανακοινώσεις της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ
Συνεδρίαση Δ.Σ - Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018

Επόμενο Δ.Σ. 07/9/2018 

στη 13:30 στα γραφεία της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ, Δεινοκράτους 93. Προσκαλούμε τα μέλη μας να παρευρεθούν. Όλες οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι ανοιχτές για τα μέλη και μπορείτε να παραλάβετε το Πιστοποιητικό και τη κάρτα μέλους σας.

 
Ανακοίνωση σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα - Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Η ΕΛΕΣΥΘ συμμετέχοντας στο βαρύτατο πένθος των πληγέντων,  στηρίζει την πρωτοβουλία της ΕΕΨΕ, και καλεί όσους συναδέλφους θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους να το δηλώσουν στην ΕΕΨΕ μέχρι την Τρίτη 31-7-18.
Η ΕΕΨΕ αφού συγκεντρώσει τα ονόματα των εθελοντών, τις ώρες και ημέρες που είναι διαθέσιμοι καθώς και τον χώρο υποστήριξης, θα τα αναρτήσει στήν ιστοσελίδα καί τό facebook τής καθώς και στα αντιστοιχα κανάλια επικοινωνίας της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ και θα ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για την εθελοντική πρόσφορά των μελών μας. Η ΕΛΕΣΥΘ θα προβεί και σε άλλες ενέργειες στήριξης
Ευχαριστούμε το Δ.Σ

 
Εγχειρίδιο κλινικής πρακτικής για το μετατραυματικό στρές - Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018
Έρευνα για τον αντίκτυπο των πυρκαγιών στα παιδιά - Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018
Papadatou et al. research on the aftermath of wildfires of 2007 in Greece and possible protection from PTSD of children and adolescents

https://www.dropbox.com/s/j8sd939m1byzeia/Papadatou-fires.pdf?dl=0
https://www.dropbox.com/s/j8sd939m1byzeia/Papadatou-fires.pdf?dl=0

 
22η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ - Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Το ΔΣ της ΕΛΕΣΥΘ σας καλεί στην 22η κατά σειρά συνάντηση Διεπιστημονικού Διαλόγου και Ενημέρωσης στα πλαίσια της δια βίου μάθησης την Κυριακή 3 Ιουνίου  2018 στις 18:00 στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής , Ηπείρου 17.

Αποσπάσματα της συνάντησης που ολοκληρώθηκε με επιτυχία θα βρείτε εδώ και εδώ


Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο κος Γιώργος Μόσχος,  τέως Βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού με θέμα:

‘Επιμέλεια - διαπαιδαγώγηση - παραμέληση - κακοποίηση των παιδιών στην οικογένεια: Ο ρόλος και τα όρια παρέμβασης των επαγγελματιών εκπαίδευσης, υγείας, πρόνοιας και δικαιοσύνης’

Ώρα προσέλευσης: 17:45
Η συνάντηση είναι ανοιχτή στα μέλη μας, τα μέλη της ΕΕΨΕ καθώς και τα μέλη της ΕΘΟΣ. 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης με μόρια εκπαίδευσης. Σύντομο βιογραφικό του ομιλιτή καθώς και περίληψη της ομιλίας θα βρείτε εδώ

 
Ημερολόγιο -- κάντε κλίκ στις ανακοινώσεις για περισσότερες πληροφορίες και για να αποθηκεύσετε στο ημερολόγιο σας το γεγονός
21η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Έναρξη Ημέρα/Ωρα: Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 6:00 μμ (UTC+02:00) Athens, Bucharest
Λήξη Ημέρα/Ώρα: Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 9:00 μμ (UTC+02:00) Athens, Bucharest
Επαναλαμβανόμενο: Μη επαναλαμβανόμενο
Προτεραιότητα: Κανονική
Περιγραφή:

 

Το ΔΣ της ΕΛΕΣΥΘ σας καλεί στην

21η κατά σειρά συνάντηση

Διεπιστημονικού Διαλόγου και Ενημέρωσης στα πλαίσια της δια βίου μάθησης την

 

Κυριακή 13 Μαίου  2018 στις 18:00

στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής , Ηπείρου 17.

Προσκεκλημένοι ομιλητές - συντονιστές θα είναι:

η κα Γιώτα Αντωνοπούλου-Στεφανή, Παιγνιοθεραπεύτρια, Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχοπαιδαγωγός

η κα Βίκυ Ζέρβα-Σπανού, Ψυχοθεραπεύτρια – Κοινωνιολόγος

και ο κος Πέτρος Βαγιακάκος, Πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ψυχοθεραπευτής με ειδίκευση στη Παιγνιοθεραπεία

με θέμα:

‘Βιωματικό σεμινάριο γνωριμίας με τη 

Παιγνιοθεραπεία και τη Δραματοθεραπεία’

 

Δημιουργία από: Chaido Chaka On Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 10:58 μμ
Ανακοινώσεις
Εκπαιδευτικό σεμινάριo "Δεξιότητες και Τεχνικές στη Θεραπεία Ζεύγο

Εκπαιδευτικό σεμινάριο  (Διάρκεια σεμιναρίου: 14 ώρες)

"Δεξιότητες και Τεχνικές στη Θεραπεία  Ζεύγους, Μέρος A"

Συντονίστρια: Τσαμπίκα Μπαφίτη, M.SC., Ph.D., ECP 

 Ημερομηνία Διεξαγωγής: 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018, Ώρες: 10.00-17.00 

Η θεραπεία με ζευγάρια απαιτεί επιπλέον δεξιότητες, καθώς ο θεραπευτής καλείται να διαμορφώσει υποθέσεις και παρεμβάσεις για το κάθε μέλος ξεχωριστά, αλλά και για τη μεταξύ τους σχέση. Επιπλέον εμπλέκεται.....διαβάστε περισσότερα  
Κατάρτιση ψυχοθεραπευτών και συμβούλων ψυχικής υγείας στις συστημικές αναπαραστάσεις

Eτήσιος κύκλος κατάρτισης στη μέθοδο των Συστημικών Αναπαραστάσεων που απευθύνεται σε επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους ψυχοθεραπευτές και συμβούλους, ανεξαρτήτως θεραπευτικής προσέγγισης.


read more ...
 
Milton Erickson: Η αξιοποίηση της κλινικής ύπνωσης στη ψυχοθεραπεία, 20-23 Σεπτεμβρίου 2018, Αθήνα
Η ύπνωση είναι η παλαιότερη και πιο διερευνημένη μορφή ψυχοθεραπείας. Είναι μια ευέλικτη μέθοδος που μπορεί να αξιοποιηθεί από ποικίλες θεωρητικές και τεχνικές οπτικές. Το σεμινάριο αυτό θα εξερευνήσει τις καινοτόμες τεχνικές της ύπνωσης όπως δημιουργήθηκαν από τον Milton Erickson M.D. read more ...
 
«Το μήλο της Έριδος: Διχόνοια, Σύγκρουση, Θυμός, Θεραπεία»,24-29 Αυγούστου,Πινακάτες Πηλίου.

«Το Xωριό Ψ», 3η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών με θέμα:«Το μήλο της Έριδος: Διχόνοια, Σύγκρουση, Θυμός, Θεραπεία»,24 - 29 Αυγούστου 2018, Πινακάτες Πηλίουread more ...
 
ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΕΕΨΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΜΠΑΡ "ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΟΝ"

Η ΕΕΨΕ την Κυριακή, 1η  Ιουλίου 2018  στις 9 τo βράδυ διοργανώνει πάρτυ

στο μπαρ «Χοροστάσιον» (Σκουλενίου 2 Β, Πλατεία Κλαυθμώνος)

 
read more ...
 
περί Ψυχής, 'ΘΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ'
Ενημερωθείτε για το σεμινάριο που θα διεξαχθεί στις 30/06 

http://peripsichis.gr/index.php/seminaria/dikastikhpsyxologia/226-30-06-2018-victim-profiling 
Κέντρο Τεχνης καί Ψυχοθεραπείας/ Marion Milner "Όταν δεν Μπορείς να Ζωγραφίσεις
Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, στις 19:00-23:00, στον δροσερό κήπο του Νομισματικού Μουσείου,  το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας (Κ.Τ.Ψ.) και οι Εκδόσεις Πεδίο θα υποδεχθούν τους φίλους τους σε μία εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της ψυχοθεραπεύτριας Marion Milner «Όταν δεν μπορείς να ζωγραφίσεις» με ομιλητές τους Νιζέττα Αναγνωστοπούλου, Ψυχολόγο, Εικαστική Θεραπεύτρια, Πρόεδρο του Κ.Τ.Ψ. και υπεύθυνη της σειράς «Νέοι Δρόμοι στην Ψυχοθεραπεία» και Λίλυ Στυλιανούδη, Νομικό, Ανθρωπολόγο και υπεύθυνη για την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου.Κεντρικό θέμα του βιβλίου η δημιουργικότητα και «τα εμπόδια που συναντά ο καθημερινός άνθρωπος -ο μη καλλιτέχνης- όταν προσπαθεί να ζωγραφίσει». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την παρουσίαση των εικαστικών έργων των σπουδαστών του Κ.Τ.Ψ. και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσικό happening με μέλη των “Encardia”.

 

 
OPEN DAY 29/6/2018
Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και πριν ξεκινήσει η καινούρια ακαδημαϊκή χρονιά, το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας σας προσκαλεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στην έδρα του στο Νέο Ψυχικό σε ένα δωρεάν ενημερωτικό 3 ωρο (17:00 - 20:00) για να ανακαλύψετε τα εκπαιδευτικά προγράμματα Εικαστικής Ψυχοθεραπείας, τα ετήσια σεμινάρια και τα βιωματικά εργαστήρια που θα προσφέρει καθ’ολη τη διάρκεια της χρονιάς 2018-19, τις δράσεις του καθώς και την ιστορική του πορεία.
Στο χώρο, θα βρίσκονται οι εισηγητές των μαθημάτων για να λύσουν οποιαδήποτε απορία σας και να σας κατευθύνουν στην επιλογή εξατομικευμένου προγράμματος σπουδών, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.
Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε στο email artpsy@otenet.gr το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο επικοινωνίας και το email σας με την ένδειξη OPEN DAY. 
Διαφημιστικό spot του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας
Το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας, από το 1989, προωθεί την Εικαστική Ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα, μέσα από τις δράσεις του στον τομέα της Εκπαίδευσης, της Επιμόρφωσης, της Κατάρτισης, της Ψυχοθεραπείας, της Έρευνας και της Κοινωνικής προσφοράς.
 
Για το 2018, και λίγο πριν συμπληρώσει τα 30 του χρόνια, ετοίμασε και με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζει το νέο του διαφημιστικό spot,  που περικλείει, μέσα από το βλέμμα των συνεργατών και σπουδαστών του, την όλη ουσία τη παρουσίας και του οράματος του για την Εικαστική Θεραπεία στην Ελλάδα.
 
Καλή σας ... θέαση και προωθήστε το όπου επιθυμείτε!

https://www.youtube.com/watch?v=sPdcG64Z2co
  
2019 World Family Therapy Congress,28 - 30 March 2019 in Aberdeen, Scotland
Scotland Congress Proposal Site Open NOW
read more ...
 
«Ψυχολογία του Φασισμού: Διερεύνηση της Διείσδυσης και της Επιρροής του Φασισμού στο Κοινωνικό Σώμα»

«Ψυχολογία του Φασισμού: Διερεύνηση της Διείσδυσης και της Επιρροής του Φασισμού στο Κοινωνικό Σώμα», του Νίκου Μαρκέτου, εκδόσεις Κοροντζή, 2018 
Λίστα εποπτών απο τα Κέντρα εκπαίδευσης


 
Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση


 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΕΨΕ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
     
read more ...
 
Ακολουθήστε μας στο Linkedin
Ακολουθήστε μας στο linkedin
Πατήστε εδώ


 
Νέες Κυκλοφορίες Βιβλίων Παιγνιοθεραπείας

Σας ανακοινώνουμε τήν έκδοση δύο νέων βιβλίων τής κ. Τατιάνας Ρόμπερτσον με τίτλο: "Παιγνιοθεραπεία: ψυχοθεραπευτική παρέμβαση για παιδιά και εφήβους" ΤΟΜΟΙ 1 & 2, εκδόσεις το Έρμα.


read more ...
 
«Ταξίδια με τη μαμά»
Κυκλοφόρησε το νέο παιδικό βιβλίο της Αθηνάς Ανδρουτσοπούλου «Ταξίδια με τη μαμά». Γραμμένο σε μορφή διαλόγου, περιγράφει τα φανταστικά ταξίδια μαμάς και κόρης στα σπίτια όπου έζησαν διάσημες προσωπικότητες: Στο σχολείο του Ντα Βίντσι, στον κήπο του Δαρβίνου, στο εργαστήριο της Μαρί Κιουρί, στον καναπέ του Φρόυντ, στο δωμάτιο της Βιρτζίνιας Γουλφ, στο σπιτάκι του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Θίγονται με διακριτικότητα και χιούμορ ζητήματα οικογενειακά, σχολικά και κοινωνικά, θέματα διαφορετικότητας και σεξουαλικότητας, ενώ προσφέρονται γνώσεις για τη διατήρηση της ψυχικής ανθεκτικότητας και υγείας.
Εκδόσεις Λιβάνης, 2017. Για παιδιά προ-εφηβείας και πρώιμης εφηβείας.


 
«Η αθώα γλώσσα των ονείρων μας: Μια αφηγηματική οπτική»
Κυκλοφόρησε η αναθεωρημένη και εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου της Αθηνάς Ανδρουτσοπούλου «Η αθώα γλώσσα των ονείρων μας- Μια αφηγηματική οπτική», εκδόσεις Gutenberg, 2017. Το βιβλίο απευθύνεται τόσο σε ειδικούς της ψυχικής υγείας όσο και στο ευρύτερο κοινό. Περιλαμβάνει θεωρητικούς και πρακτικούς τρόπους προσέγγισης των ονείρων στην καθημερινή ζωή και στην ψυχοθεραπεία, βασισμένους στο σκεπτικό της συνέχειας μεταξύ εγρήγορσης και ύπνου και ιδωμένους μέσα από μια αφηγηματική ψυχολογική και ψυχοθεραπευτική οπτική.


 
Απολογισμός World Cafe για τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ
Πατήστε εδώ για να προβάλετε την αναλυτική παρουσίαση του απολογισμού , φωτογραφικό υλικό καθώς και αναλυτικά συμπεράσματα

 
Εκπαιδευτική Συνάντηση "Ψυχικές Διαταραχές και Κληρονομικότητα"
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή ακόμα μια Εκπαιδευτική Συνάντηση με θέμα "Ψυχικές Διαταραχές και Κληρονομικότητα" και καλεσμένο το Καθηγητή Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών : Δημήτρη Δικαίο

Πατήστε εδώ  για να δείτε μια σύντομη παρουσίαση, σχετική με τη συνάντηση 
Λίστα με τα κέντρα Ψυχικής Υγείας


 
Μεταλόγος

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε να διαβάσετε την νέα ηλεκτρονική έκδοση του Μεταλόγου στην ιστοσελίδα http://www.metalogos-systemic-therapy-journal.gr/


read more ...
 
Δεινοκράτους 93 - Αθήνα 115 21
Τηλ. 6970095222 Fax 210-9813208
e-mail:elesyth@otenet.gr